zaterdag, maart 25, 2006

Technology for People

Jups, technologie is er om uw en eigelijk vooral mijn leven makkelijker, aangenamer en eenvoudiger te maken. De hedendaagse technologie zorgt ervoor dat ingewikkelde taken supereenvoudig worden.

Daarbij hebben ze jammergenoeg geen rekening gehouden met vrouwen.

Zo heb je op de afstandsbediening van je televisie meerdere mogelijkheden om je toestel stiller of luider te zetten, van zender te veranderen en meer van dat fraais. Vrouwen slagen er steeds in om zo'n, voor mannen eenvoudige opdracht, steeds te verknoeien. Geef een vrouw een afstandsbediening in haar handen en binnen de kortste keren is je TV ontregeld. Eerlijk toegegeven, ze worden er wel slimmer op...om hun foutje te verdoezelen. Ofwel hebben de kinderen het gedaan ofwel spelen ze de vermoorde onschuld in de trant van :"Ik zette de tv aan en zie...helemaal ontregeld."
Als man moet je dat dan maar weer eens allemaal in orde maken. Da's meestal een zware opdracht omdat mevrouw ook zelf al enkele pogingen had ondernomen.
Vraag ook nooit aan een vrouw om een programma op te nemen op video of -god beware me- de DVD recorder. Gegarandeerd zal de actiefilm, die je dolgraag wou zien, zich niet op het bedoelde medium bevinden.

Nu is er de computer. Een wonder van technologie maar jammergenoeg niet women proof. Hij zorgt ervoor dat alles naar behoren functioneert, zij zorgt er dan weer voor dat alles binnen de dag weer om zeep is. Neen lieve schat een virusscanner heb je wel degelijk nodig op je Windows PC, die hoef je niet uit te zetten of de desinstalleren. Dat kunnen ze dan weer wel: desinstalleren. Wat een systeembeheerder een halve dag vraagt, fixen zij dan weer in enkele minuten. Ik ben er nog niet achter hoe ze dat doen maar ze doen het wel. MSN is ook zo'n uitvinding voor vrouwen. Hadden ze op zondag een leuk koffiekransje achter de rug, dan doen ze de rest van de week rustig verder via MSN. Smiley hier, Wink daar...het houd niet op. Dat ze tijdens hun MSN sessie dan ook de hele familie willen betrekken gaat al helemaal mijn petje te boven. Al na vijf seconden MSN'en is uw hele familiale toestand wereldkundig gemaakt via de server. En dan gebeurt het weer: het is om zeep en jij, als man zijnde, kunt weer aan de slag: twee uur werk en een pak frustraties later is het probleem opgelost. Tien minuten onder deskundige bediening van uw madam... enfin je snapt het wel.
De openbaring voor de vrouwen is het internet. Gelukkig voor de wereldbevolking is het creƫren van een website net niet te eenvoudig gemaakt. Stel je voor dat 80% van de websites over breien, macramee, naaien, borduren, de strijk of de was zou gaan. Geef toe het zou voor ons mannen niet zo leuk meer zijn. Wij willen intressante sites zien ! De paniek die uitbreekt wanneer hun favoriete website plots niet bereikbaar lijkt. Alle hens ('t is te zeggen: u dus) aan dek. Gedaan met voetbal kijken. Hou maar op met kijken naar uw favoriete film. Netwerk instellingen controleren, computer herstarten. En proberen maar, trial and error. Dan blijkt het internetadresje dat mevrouw had ingetypt niet te kloppen : "Blont is niet me een T schat !"
E-mail is ook zoiets: het dient om bereichtjes door te sturen naar elkaar. Niet om het hele digitale fotoalbum van 2 gigabyte door te pompen inclusief alle tierlantijen, aanhangsels die je tegenwoordig in een mailtje tegenkomt. Dat was niet het gedachtengoed toen email is uitgevonden.

Nog zo'n hoogtechnologisch wonder is de GSM. De GSM is een functioneel toestel om bereikbaar te zijn op de meest onmogelijke momenten. Eigelijk is zo'n GSM het ideale controle middel voor mevrouw om te checken of manlief geen scheve schaats rijd. Maar toegegeven vrouwen gebruiken dit om hun MSN sessies tijdens het foerageren verder te zetten. Het mag wat kosten ook. Laat me wel 'n ding duidelijk stellen : Het lijkt wel een beetje op elkaar maar MSN en SMS zijn twee verschillende dingen hoor.

tingtangtoing...
Ik ben op de markt. verzend
plinplon
OK. verzend
tingtangtoing
Komt ge niet af? verzend
plinplon
Is er veel volk? verzend
tingtangtoing
Neen. verzend
plinplon
Binnen 10 minuten daar. verzend
tingtangtoing
OK verzend
plinplon
OK :-) verzend
tingtangtoing
:-) verzend
Heren: maak uw rekening maar !
Als u uw vrouw, vriendin of maitresse een GSM cadeau doet dan zeg je er best bij dat het niet de bedoeling is van om het eerst het belkrediet op te krijgen.

Hoe je het nu ook draait of keert : technologie is duur. Niet functioneel...wanneer het in handen valt van het zwakke geslacht. Technology for people is een prutsslogan. Het klopt niet. Technology for men ware beter geweest. Technology is Toys for boys !

Geen opmerkingen: