vrijdag, april 07, 2006

Sport

Een wijs iemand zij mij ooit eens tijdens een trouwdiner dat het wetenschappelijk bewezen is dat de inspanning die je levert bij het rollebollen met je partner (al dan niet je officiële), overeenstemt met het lopen van een afstand van 11 kilometer.
De eerste vaststelling is dat ik dan eigelijk best sportief ben en een tweede vaststelling is zoniet nog belangrijker : het statuut van de prostituee. Puur wetenschappelijk bekeken wil dit dus zeggen dat zij eigelijk atletes zijn, dus het profsportstatuut zouden moeten hebben. Dit zou voor de dames van Atletiekclub Schipperskwartier met andere woorden een heel goede zaak zijn. Bordelen zouden dan hernoemd kunnen worden naar fitnesscentra en subsidies behoren plots tot de mogelijkheden. Tot daar het puur menselijk aspekt.

Stel u dan nu eens voor wat dat voor de maatschappij zou betekenen. Een heel resem nieuwe sporten zou opduiken. Zo zou je, het 11 kilometer lopen in het achterhoofd houdend, een heel nieuwe tak van bijvoorbeeld de atletiek ontdekken.
Er zouden zelfs olympische spelen kunnen gehouden worden. Spektakel gegarandeerd en wat het nog veel interessanter maakt : jijzelf zou kunnen meedoen, want iedereen kan 11 kilometer lopen… normaal gezien. Het hoeft ook niet in groep te gebeuren, het kan best op je eentje.

De nieuwe atletiekonderdelen die er zouden bijkomen zijn de volgende:
Ben je klaar voor het startschot ?

- De 11 Kilometer horden
- De 11 Kilometer polstokspringen
- De 11 Kilometer Hoogspringen
- De 11 Kilometer verspringen
- De 11 Kilometer snelwandelen (u weet wel da’s eigelijk lopen met een stuk van 2 euro tussen de kaken van je achterste en het mag er niet uitvallen of er komt eentje met de rode vlag zwaaien en dat wil je liever niet meemaken)
- De 11 Kilometer Steeple. Hierbij moet je wel enkele malen door de waterbak maar dat mag geen domper zijn op de pret.
- Maar de meest fijne sporttak die hier ontstaat is de 4 X 11 Kilometer estafette waarbij de stok op deskundige wijze moet worden doorgegeven.
Dit zijn de meest gekende varianten maar de mogelijkheden zijn legio. Denk bijvoorbeeld ook aan de 11 Kilometer oriëntatielopen, de 11 kilometer soixante-neufen (een nieuwe tak waarbij in tegenovergestelde richting word gelopen) en het 11 kilometer sierturnen.

Ook in de winter kan er naar hartelust 11 kilometer afgemaald worden in de bi-athlon, 11 kilometer in het veld. De 11 kilometer afdaling én slalom.
Er zijn ook extreme varianten zoals bij de andere sporten. De 11 Kilometer straatrodelen en de Speed-way niet vergeten.

Het blijft dus niet enkel beperkt tot atletiek zoals je merkt. Het kan alle kanten uit. “The sky is the limit” !

Ons rest dus nog enkel om deze nieuwe alternatieve sporten te promoten. Dat kan op verschillende manieren waarbij de voornaamste manier is van het zelf doen. Hoe meer mensen een bepaalde sporttak beoefenen hoe populairder ze word.

Het enige probleem dat ik na verloop van tijd zie opduiken is dat omwille van orgasmisatorische redenen het aantal deelnemers zal moeten beperkt worden op grotere evenementen. Dat laatste zal echter niet simpel zijn.

Geen opmerkingen: